Thaicurry med kyckling

102 röster
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl ris
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 1 röd paprika
  • 100 g vitkål
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 limefrukt
  • 1 msk färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla kyckling, paprika och vitkål, pressa vitlöken.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs kycklingen och grönsakerna tillsammans med currypastan på hög värme i 4-5 minuter. Tillsätt socker, fond och kokosmjölk. Låt puttra i fem minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
  3. Tillsätt till sist pressad limesaft. Lägg upp i en skål och toppa med koriander. Servera med riset.
Tips!
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Fler tips från WW ViktVäktarna

Sponsrat
21 december 2016