• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Thaicurry med kyckling

Thaicurry med kyckling
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Thaicurry med kyckling

3 steg att laga

12 ingredienser

25 m

Lättlagad kycklinggryta med härliga smaker från det thailändska köket. Den här rätten blir även god med räkor.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww thaicurry med kyckling points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl ris
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 1 röd paprika
  • 100 g vitkål
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 limefrukt
  • 1 msk färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla kyckling, paprika och vitkål, pressa vitlöken.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs kycklingen och grönsakerna tillsammans med currypastan på hög värme i 4-5 minuter. Tillsätt socker, fond och kokosmjölk. Låt puttra i fem minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
  3. Tillsätt till sist pressad limesaft. Lägg upp i en skål och toppa med koriander. Servera med riset.
TIPS!
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Fler tips från WW ViktVäktarna