Thaicos med sojamajo

POPULÄRT
koket.se
Thaicos med sojamajo
Foto: Jennifer Eriksson
Jennifer Eriksson profilbild
Jennifer Eriksson profilbild

Thaicos med sojamajo

17 ingredienser

20 m

Thaicos med sojamajo, grönsaker och friterad lök är en riktigt smart rätt att njuta av i veckan.

Se Jennifer Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Topping

  • 3 schalottenlökar
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1 limefrukt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk soja
  • neutral olja

Sallad

  • 1 morot
  • 1 knippe salladslök (litet)
  • 200 g böngroddar
  • vitkål

Färs

  • 400 g vegofärs (eller valfri färs)
  • 2 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 2-3 cm färsk ingefära
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 1 röd chilifrukt

Servering

  • tortillabröd

Gör så här

Topping

  1. Skiva schalottenlök tunt med kniv eller med en mandolin.
  2. Fritera sedan löken i het olja. Låt rinna av på papper.
  3. Finhacka koriander och lägg åt sidan.
  4. Klyfta limen.
  5. Blanda majonnäs med soja.

Sallad

  1. Skala och ”julienna” morötterna och skiva salladslöken.
  2. Blanda morötterna och löken med böngroddar och eventuellt lite vitkål.

Färs

  1. Stek färsen i olja tills den fått mycket färg och är lite knaprig.
  2. Tillsätt först soja och fisksås och därefter finriven ingefära, vitlök och chili. Stek någon minut på medelvärme.

Servering

  1. Servera rätten i små tortillabröd som du sotar/steker i en torr panna så de blir varma.