Thai kycklinggryta med kokosmjölk

179 röster
4
Thai kycklinggryta med kokosmjölk
Foto: TV4

Har du inte alla ingredienser hemma till denna kycklinggryta så improvisera eller använd bara grön curry paste och kokosmjölk. Vill du smaksätta riset så använd röd paprika eller kajennpeppar.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 dl vispgrädde

Marinad

  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk green curry paste
  • 2 msk sweet chili sås
  • 2 msk oyster sås
  • 0,5 msk rapsolja
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 lime, fint rivet skal och saft

Grönsaker

  • broccoli
  • färsk lök
  • koriander

Gör så här

  1. Putsa kycklingfilén lätt och dela varje bit i 3-4 mindre bitar.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg kycklingen i den. Låt marinera ca 30 minuter.
  3. Bryn sedan kycklingen i en het panna eller gärna i stekgryta då marinaden skvätter. Slå på kokosmjölk och grädde och låt allt sjuda 5-6 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.
  4. Servera din kyckling med nykokt basmatiris och grönsaker.
6 maj 2010

Laddar fler recept