Thai chicken patties med krispig kålsallad

56 röster
30 m
4

Kryddiga biffar på kycklingfärs, haricots verts och röd curry. Servera med fräsch och krispig kålsallad med jordnötter och rädisor.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Sallad

  • 1 klyfta spetskål, tunt strimlad
  • 0,5 gurka, urkärnad och hyvlad (gärna med mandolin)
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 100 g rädisor, hyvlade
  • 1 msk fisksås
  • 3 tsk socker
  • 1 lime, pressad saft och riven zest
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 bunt koriander

Biffar

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 ägg
  • 3 msk maizena
  • 1 citrongräs, yttersta skalet borttaget och resten mycket finhackat
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, i tunna skivor
  • 2 msk fisksås
  • 12 haricot verts, tunt skivade
  • neutral matolja, att steka i

Servering

  • nykokt jasminris

Gör så här

  1. Blanda dressingen till salladen genom att röra samman fisksås, socker, limesaft och vitlök. Häll den över kål, gurka och rädisor och blanda väl. Ställ åt sidan medan du gör biffarna. Toppa med koriander och jordnötter först vid servering.
  2. Blanda alla ingredienser till biffarna väl. Forma små biffar och stek i en stekpanna täckt med matolja. Stek alla tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Servera de heta kycklingbiffarna med den krispiga salladen och ångande jasminris.
8 april 2017
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept