Tequilaflamberad ananas

Tequilaflamberad ananas
Foto: Tv4

Tequilaflamberad ananas

Av: Alex - Vaxholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

20 m

Tequilaflamberad ananas med vaniljglass och pistagenötter är en festlig efterrätt som lätt kommer bli en favorit.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 ananas
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • Galliano
  • 1 dl pistagenötter, skalade
  • tequila
  • 0,5 citron
  • svartpeppar
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Skär bort skalet på ananasen och skär upp den i filéer.
  2. Häll socker, smör och en skvätt galliano i en varm stekpanna. Lägg i ananasen och ös den.
  3. Tillsätt pistagenötterna i pannan efter ca 4–5 minuter.
  4. Häll på tequilan och tänd på.
  5. Pressa i lite citron och smaka av med svartpeppar.
  6. Servera med vaniljglass.