Tequilaflamberad ananas

Foto: Tv4
Tequilaflamberad ananas
9 ingredienser
20 m
Tequilaflamberad ananas med vaniljglass och pistagenötter är en festlig efterrätt som lätt kommer bli en favorit.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 1 ananas
- 2 dl strösocker
- 50 g smör
- Galliano
- 1 dl pistagenötter, skalade
- tequila
- 0,5 citron
- svartpeppar
- vaniljglass
Gör så här
- Skär bort skalet på ananasen och skär upp den i filéer.
- Häll socker, smör och en skvätt galliano i en varm stekpanna. Lägg i ananasen och ös den.
- Tillsätt pistagenötterna i pannan efter ca 4–5 minuter.
- Häll på tequilan och tänd på.
- Pressa i lite citron och smaka av med svartpeppar.
- Servera med vaniljglass.