Tempurafriterade grönsaker

Tempurafriterade grönsaker
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tempurafriterade grönsaker

10 ingredienser

Att fritera olika grönsaker i tempura är ett enkelt och galet gott partytrick. Servera med lite olika smaksatta dipper eller bara i en krämig majonnäs. Bättre snacks till festen får man leta efter!

Ingredienser

  • olja, till fritering
  • 1 broccoli
  • 2 spetskål (små)
  • 1 citron
  • dillkvist
  • havssalt

Frityrsmet

  • 1 äggula
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten (kallt)
  • vetemjöl (att vända grönsakerna i)

Gör så här

  1. Ta bort de yttersta bladen på spetskålen, dela den på hälften eller i kvartar och skär av små buketter av broccolin.
  2. Hetta upp oljan till 170 grader.
  3. Rör ihop frityrsmeten snabbt, den ska INTE bli slät.
  4. Rulla grönsakerna i mjölet och sedan lite snabbt i frityrsmeten så det blir ett tunt lager.
  5. Fritera lite åt gången i ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av på ett papper.
  6. Servera med dippsås, lite pressad citron, dillkvistar och strö över lite grovt havssalt.