Tempurafriterade grönsaker

Tempurafriterade grönsaker
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tempurafriterade grönsaker

3

6 steg att laga

10 ingredienser

Att fritera olika grönsaker i tempura är ett enkelt och galet gott partytrick. Servera med lite olika smaksatta dipper eller bara i en krämig majonnäs. Bättre snacks till festen får man leta efter!

Ingredienser

  • olja, till fritering
  • 1 broccoli
  • 2 spetskål (små)
  • 1 citron
  • dillkvist
  • havssalt

Frityrsmet

  • 1 äggula
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten (kallt)
  • vetemjöl (att vända grönsakerna i)

Gör så här

  1. Ta bort de yttersta bladen på spetskålen, dela den på hälften eller i kvartar och skär av små buketter av broccolin.
  2. Hetta upp oljan till 170 grader.
  3. Rör ihop frityrsmeten snabbt, den ska INTE bli slät.
  4. Rulla grönsakerna i mjölet och sedan lite snabbt i frityrsmeten så det blir ett tunt lager.
  5. Fritera lite åt gången i ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av på ett papper.
  6. Servera med dippsås, lite pressad citron, dillkvistar och strö över lite grovt havssalt.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer