Tekokt äpple med glass

Tekokt äpple med glass
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tekokt äpple med glass

9

4 steg att laga

10 ingredienser

3 h

”Detta recept gör jag i en sous vides maskin, men det går bra att koka äpplena försiktigt i te-lagen om man hellre önskar.” /Jonas Svensson

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 äpple (gärna Ingrid Marie)
  • 4 dl italiensk maräng
  • glass (valfri sort eller sorbe)

Te-lag

  • 2 dl vatten
  • 2 tepåse (rooibos)
  • 4 stjärnanis
  • 4 msk honung
  • 4 msk strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 plommon (rött)

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till te-lagen.
  2. Skala äpplena och dela dem i hälften.
  3. Lägg äpplen i en vaccumpåse och slå på den varma lagen. Baka dem sedan i en sous vide maskin på 75 grader i 2,5 timmar.
  4. Servera äpplena kalla med glass (eller sorbe) och italiensk maräng som du bränner av snabbt innan servering.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer