Hemgjord vaniljkräm är försvinnande gott och inte särskilt svårt att göra.
Spela klippet för att se hur du gör vaniljkräm steg för steg.
Se Tea Malmegård laga receptet
Ingredienser
Håll skärmen tänd
90 g äggula [6 st]
130 g strösocker [1,5 dl]
40 g majsstärkelse, majsstärkelse [0,75 dl]
1 vaniljstång
375 g standardmjölk [3,75 dl]
30 g osaltat smör
Gör så här
Håll skärmen tänd
Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp under omrörning och plocka sedan upp stången.
Häll blandningen i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen.