Soup é coup

0 röster
30 min
4

Soup é coup är en fransk fisksoppa med räkor och saffran.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 300 g räkor, oskalade
  • 500 g fisk (tex lax och sej)
  • 1 morot
  • 1 gul paprika
  • 0,5 purjolök
  • 1 zucchini, liten
  • 2 msk olivolja
  • 2 förp saffran, 1g
  • 3 dl vatten
  • 1 dl hummerfond
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm chilipeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 msk strösocker

Serveras med

  • aioli

Gör så här

  1. Börja med att strimla alla grönsaker.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och fräs alla grönsaker tillsammans med saffran och pressad vitlök i några minuter.
  3. Häll på vatten och hummerfond.
  4. Låt koka i 15 minuter.
  5. Skala räkorna.
  6. Blanda ned matlagningsgrädde.
  7. Smaka av med salt, peppar och lite chili.
  8. Lägg i fisken.
  9. Sjud på svag värme ca 5 minuter.
  10. Lägg i räkorna när det är ca 1 minut kvar.
  11. Servera i en stor kopp och toppa med aioli.
21 januari 2011

Laddar fler recept