Chokladmuffins med frosting
Chokladmuffins med frosting
15 ingredienser
Chokladmuffins toppade med chokladfrosting. Genom att muffinssmeten förvaras i kylen över natten innan den gräddas får dina muffins en tätare konsistens och blir mer smakrika.
Receptet räcker till 15 mindre eller 10 stora muffins.
Ingredienser
- 150 g smör
- 1 dl mjölk
- 3,75 dl strösocker
- 3 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 apelsiner, rivet skal
- 1 msk kakao
- 0,75-1 tsk bakpulver
Chokladfrosting
- 200 g färskost
- 2 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 0,5 dl florsocker
- 1 tsk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 apelsin, rivet skal
Gör så här
- Koka upp smör och mjölk.
- Vispa socker och ägg lätt och luftigt.
- Häll den kokande mjölken över äggsmeten och fortsätt vispa på låg hastighet.
- Tillsätt mjöl, rivet apelsinskal, kakao och bakpulver och blanda till en slät smet.
- Sätt i kyl över natten.
- Fyll muffinssmeten i formar upp till ca 3/4.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 10 minuter. Tidsåtgången beror på storleken på formarna.
- Låt svalna.
- Vispa ihop alla ingredienser till toppingen till en lätt och luftig smet.
- Spritsa eller bred topping på muffinsen.
- Garnera med vackra band och/eller blommor.