Cheesecake med körsbär och chokladtopping

Cheesecake med körsbär och chokladtopping
Foto: Anna Kern
Therese Baalack
Therese Baalack

Cheesecake med körsbär och chokladtopping

14 ingredienser

För att smakerna riktigt ska komma till sin rätt i den här cheesecaken bör du göra fyllningen och toppingen dagen innan den gräddas och läggs ihop. /Therese Baarlack

Ingredienser

portioner

Pajbotten

  • 275 g digestivekex
  • 25 g smör
  • 0,25 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker

Fyllning

  • 400 g färskost (cream cheese)
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kvarg
  • 1 msk majsstärkelse
  • 50 g körsbär, finhackade

Vit chokladtopping

  • 200 g vit bakchoklad
  • 5 dl vispgrädde

Garnering

  • körsbär

Gör så här

Vit chokladtopping

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp 2 dl av grädden och häll den över chokladen.
  3. Rör tills all choklad smält.
  4. Tillsätt resten av grädden och rör tills allt är väl blandat.
  5. Ställ in i kylen över natten.

Fyllning

  1. Blanda färskost och socker.
  2. Rör ner övriga ingredienser, en i taget, och rör till en helt slät smet.
  3. Låt gärna fyllningen stå i kylen några timmar och helst över natten innan du häller den i formen och gräddar den, då kommer smakerna fram bättre.

Pajbotten

  1. Krossa kexen och smält smöret.
  2. Blanda kexsmulor, smör, grädde och socker och tryck ut kexblandningen i en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter.
  3. Blandningen ska täcka både botten och kanter.
  4. Häll fyllningen i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 35 minuter.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Vispa chokladtoppingen till ett fast skum och bred ut över cheesecaken.
  8. Dekorera med körsbär.