Cheesecake med körsbär och chokladtopping

Cheesecake med körsbär och chokladtopping
Foto: Anna Kern
Therese Baalack
Therese Baalack

Cheesecake med körsbär och chokladtopping

Av: Therese Baalack

Från: Tårtor och bakelser från En Liten Smula

14 ingredienser

För att smakerna riktigt ska komma till sin rätt i den här cheesecaken bör du göra fyllningen och toppingen dagen innan den gräddas och läggs ihop. /Therese Baarlack

Ingredienser

portioner bitar

Pajbotten

  • 275 g digestivekex
  • 25 g smör
  • 0,25 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker

Fyllning

  • 400 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kvarg
  • 1 msk majsstärkelse
  • 50 g körsbär, finhackade

Vit chokladtopping

  • 200 g vit bakchoklad
  • 5 dl vispgrädde

Garnering

  • körsbär

Gör så här

Vit chokladtopping

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp 2 dl av grädden och häll den över chokladen.
  3. Rör tills all choklad smält.
  4. Tillsätt resten av grädden och rör tills allt är väl blandat.
  5. Ställ in i kylen över natten.

Fyllning

  1. Blanda färskost och socker.
  2. Rör ner övriga ingredienser, en i taget, och rör till en helt slät smet.
  3. Låt gärna fyllningen stå i kylen några timmar och helst över natten innan du häller den i formen och gräddar den, då kommer smakerna fram bättre.

Pajbotten

  1. Krossa kexen och smält smöret.
  2. Blanda kexsmulor, smör, grädde och socker och tryck ut kexblandningen i en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter.
  3. Blandningen ska täcka både botten och kanter.
  4. Häll fyllningen i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 35 minuter.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Vispa chokladtoppingen till ett fast skum och bred ut över cheesecaken.
  8. Dekorera med körsbär.
Cheesecake med körsbär och chokladtopping | Köket.se