Tårtkaka

Foto: TV4
Tårtkaka
Ingredienser
- 50 g margarin, mjukt
- 1,5 dl strösocker
- 3 äggulor
- 1,75 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 3 msk mjölk
Maräng:
- 3 äggvitor
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl malda hasselnötskärnor
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en kakform, gärna en mindre springform.
- Rör margarin och socker vitt. Blanda ner gulorna en i sänder. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned. Rör sist ned mjölken.
- Bred ut smeten i formen. Vispa vitorna hårt och tillsätt sockret lite i sänder under tiden. Vänd ned nötterna och bred marängsmeten över kakan.
- Grädda klart mitt i ugnen ca 45 min.