Tarte tatin med körsbär

koket.se
Tarte tatin med körsbär
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tarte tatin med körsbär

5 ingredienser

30 m

Ta vara på sommarens körsbär och lyxa till dagen med en festlig tarte tatin!

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 2 l körsbär
  • 5 msk strösocker
  • 1 ark smördeg

Servering

  • pistageglass
  • pistagenötter

Gör så här

  1. Kärna ur körsbären.
  2. Häll sockret i en stekpanna och värm ugnen till 225 grader.
  3. Smält sockret i pannan och tillsätt körsbären. Låt koka ihop med sockret i 2-3 minuter.
  4. Ta pannan åt sidan och täck med smördegen.
  5. Sätt in pannan i ugnen och grädda tills smördegen är gyllene.

Servering

  1. Ta ut pannan ur ugnen, vänd upp och ner på pajen och servera med glass och nötter.