Tarte tatin med ingefära och kanel

Tarte tatin med ingefära och kanel
Foto: TV4

Baka en riktig klassiker till höstfikat - försvinnande god tarte tatin med ingefära och kanel. 

Tips! ​Det går även bra att använda färdig smördeg till pajen.

26 september 2017
8

Du behöver

Mördeg

  • 250 g vetemjöl
  • 5 g salt
  • 0,5 dl florsocker
  • 250 g osaltat smör, kallt
  • 100 g vatten
  • 20 g äggula

Fyllning

  • ca 4 äpplen
  • 75 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 krm malen ingefära
  • 0,5 citron, pressad saft från

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Deg
    Arbeta ihop de torra ingredienserna med smöret. Tillsätt vatten och äggula och blanda snabbt ihop. Låt vila i kylen.
  2. Fyllning
    Skala och kärna ur äpplena och skär i halvmånar. Karamellisera sockret i en ugnsfast stekpanna på medelvärme.
  3. Tillsätt smör, kanel, ingefära och citron och rör tills smöret absorberat karamellen.
  4. Tillsätt äppelbitarna och rör runt, låt puttra tills äpplena mjuknat.
  5. Utbakning
    Kavla ut mördegen så den täcker stekpannan och täck äpplena.
  6. Grädda pajen i ugnen på 180 grader i 20-30 min
  7. Låt pajen svalna innan du vänder upp och ner, serveras med vaniljglass.
Kommentera receptet

Fler goda recept