Tarte med zucchini och fetaost
Tarte med zucchini och fetaost
13 ingredienser
1 h
Har du odlat zucchini i år så bara måste du testa den här härliga rätten! Zucchini är i säsong hela sommaren så du även kan hitta dem prisvärt i mataffärerna.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
Deg
- 5,5 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 2 dl vatten
- 3 msk olivolja
Fyllning
- 2-3 zucchini
- 1 citron, saft och zest
- 3 dl crème fraîche
- 300 g fetaost
- 0,5 kruka färsk timjan
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- honung
Gör så här
Deg
- Kör alla ingredienser till degen i en köksassistent tills degen börjar lossna från kanterna.
- Tillsätt lite mer mjöl om degen är för klibbig.
- Plasta in degen i folie och låt den vila i kylskåpet i 20 minuter.
- Dela degen i 4 bitar.
- Kavla ut en degbit i taget så tunt du kan till en rundel.
- Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper.
Fyllning
- Hyvla zucchinin tunt på mandolin ner i en bunke.
- Tillsätt citronsaft, citronzest och salt. Rör om och låt stå i 10 minuter.
- Bre ut ett lager crème fraîche på bottnarna. Smula över fetaost samt toppa med färsk timjan, svartpeppar, salt och olivolja.
- Baka i ugnen på 240 grader varmluft i 5-7 minuter tills de är gyllene.
- Lägg på zucchinin i ett överlappande mönster och avsluta med att ringla honung över.