
Tarte med rabarber
Du behöver
- 3 djupfrysta smördegsplattor eller en kyld kavlad smördeg
- 400 g rabarber
- 125 g mandelmassa
- 1 ägg
- 2 msk socker
- 1 msk potatismjöl
Pensling
- 1 dl aprikospuré (finns på barnmatshyllan)
- rostade mandelspån
Gör så här
- Kavla ut degen. Forma den till en jämn rund botten, ca 24 cm i diameter, genom att måtta med till exempel en bakform.
- Nagga degen lätt och nyp kanterna något tjockare än själva bottnen så att du får en kant. Lägg degplattan på bakpappersklädd plåt.
- Riv ner mandelmassan i en skål och rör ihop med ägget. Bred smeten över degplattan.
- Skär rabarbern i ca två cm stora bitar. Lägg rabarbern i en skål och rör ihop med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern över degen innanför kanten.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 min.
- Värm aprikospurén. Rosta mandelspån i torr stekpanna.
- Ta ut tarten ur ugnen.
- Pensla på aprikospurén och strössla över rostade mandelspån medan tarten ännu är varm. Servera rabarbertarten ljummen, gärna med vispad grädde.
29 april 2015
Laddar fler recept...