Tarte flambée med pancetta
Tarte flambée med pancetta
11 ingredienser
En underbart enkel matpaj med pancetta och vällagrad ost. Perfekt till sommarlunch!
Dryckestips:
Trimbach Riesling 2019
Nr 2639
Anne representerar den 13:e generationen i familjen Trimbach. Smaken är fruktig med inslag av gröna äpplen, gråpäron, citrusfrukt, lätt blommigt aromatiska örter. Det är en riesling som gör dig glad.
Domäne Wachau Riesling Selection 2022
Nr 4318
Rykande pigg riesling från Österrike med gröna och gula päron, grapefrukt och lime som tillsammans med den friska syran och mineralröken drar igång aptiten.
Kloster Eberbach Riesling Kabinett 2022
Nr 5810
Alltid pålitligt och klassiskt från Kloster Eberbach. Lemonad, citrus, apelsin och örter flödar fram. Bekvämt låg i alkohol men full fart i smaken!
Ingredienser
Botten
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 1,5 dl vatten
Topping
- 2 gula lökar
- 4 lagerblad
- 250 g pancetta
- 1 dl Västerbottensost, riven
Smet
- 4 äggulor
- 200 g gruyèreost, finriven
- 5 dl crème fraîche
Gör så här
- Blanda ingredienserna till bottnarna.
- Skär av toppen på lökarna, kryssa i mitten och stoppa in lagerbladen. Ugnsstek i 1,5 timma på 160 grader, låt svalna. Plocka ut lagerbladen och skala bort översta lagret. Skiva den bakade löken i små bitar.
- Skär upp pancetta i små bitar och bryn i smör på medelhög värme. Krydda med svartpeppar, låt svalna av.
- Rör ihop crème fraiche, äggula och gruyereosten till en smet. Stryk ut ett tunt lager smet på bottnarna.
- Forma bottnarna till cirklar, som en pizzadeg.
- Fördela lökbitar och pancetta över botten. Grädda 3 minuter på baksten i 300 grader varm ugn. Låt vila en minut. Skär upp och servera som snacks eller servera som en lunchrätt med en god sallad till.