Tarte flambée med getost

koket.se
tarte flambee med getost
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Tarte flambée med getost

9 ingredienser

30 m

Tarte flambée med getost, blodapelsin och honung kommer göra sig riktigt fint till brunchen!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Deg

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 dl vatten
  • 3 msk olivolja

Topping

  • 200 g färskost
  • ca 300 chèvreost (getost)
  • 4 blodapelsiner (eller apelsin)
  • ev malen svartpeppar
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Mät upp vetemjöl och salt i en matberedare, starta på medelhastighet.
  2. Bland vatten och olivolja i en skål och ringla ner i mjölet. Mixa tills degen gått ihop.
  3. Häll upp degen på arbetsbänken och plasta om degen med plastfolie. Låt gärna degen vila i kylen en stund, cirka 30–60 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  5. Dela degen i fyra lika stora delar och kavla ut varje degbit till en rund och tunn platta. Bred på färskosten och lite getost.
  6. Sär bort skalet från blodapelsinerna. Skiva i tunna runda bitar och lägg ovanpå getosten.
  7. Avsluta med att krydda med nymald svartpeppar och ringla över lite flytande honung.
  8. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllene, cirka 8–10 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna något.