Tarte flambée med getost
Tarte flambée med getost
9 ingredienser
30 m
Tarte flambée med getost, blodapelsin och honung kommer göra sig riktigt fint till brunchen!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
Deg
- 5 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 2 dl vatten
- 3 msk olivolja
Topping
- 200 g färskost
- ca 300 chèvreost (getost)
- 4 blodapelsiner (eller apelsin)
- ev malen svartpeppar
- 1 msk flytande honung
Gör så här
- Mät upp vetemjöl och salt i en matberedare, starta på medelhastighet.
- Bland vatten och olivolja i en skål och ringla ner i mjölet. Mixa tills degen gått ihop.
- Häll upp degen på arbetsbänken och plasta om degen med plastfolie. Låt gärna degen vila i kylen en stund, cirka 30–60 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
- Dela degen i fyra lika stora delar och kavla ut varje degbit till en rund och tunn platta. Bred på färskosten och lite getost.
- Sär bort skalet från blodapelsinerna. Skiva i tunna runda bitar och lägg ovanpå getosten.
- Avsluta med att krydda med nymald svartpeppar och ringla över lite flytande honung.
- Grädda mitt i ugnen tills de är gyllene, cirka 8–10 minuter.
- Ta ut och låt svalna något.