Tarta med bär

Adam Thulin

Tarta med bär

7 ingredienser

1 h

En god dessert med bär är alltid uppskattat efter maten.  

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 820 g färskost
  • 270 g strösocker
  • 550 g grädde
  • 30 g vetemjöl
  • 5 ägg
  • 5 äggulor

Servering

  • blandade bär (eller frukt)

Gör så här

  1. Vispa färskost och socker med en elvisp i 5 minuter.
  2. Tillsätt grädden.
  3. Sikta ner mjölet.
  4. Vispa ihop ägg och äggulor snabbt så att äggen går sönder, men vispa inte mer än så.
  5. Blanda ihop äggen med de andra ingredienserna.
  6. Häll smeten i en ugnsform.
  7. Baka på 220 grader varmluft i 35-45 minuter tills den fått en gyllenbrun yta.
  8. Ta ut och låt svalna i kylskåpet.

Servering

  1. Servera med bär eller frukt.