Ekenäs hamburgare med vinägerlök

21 röster
4

Smarriga burgare toppade med lök stekt i vinäger och socker.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Hamburgare

  • 600 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist rosmarin
  • salt

Vinägerlök

  • 2 vita lökar, hackade
  • 1 msk smör
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk strösocker

Servering

  • 8 skivor surdegsbröd
  • romansallad
  • 1 rödlök, skivad
  • 4 msk färskriven pepparrot
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med vinägerlöken. Smält smör i en kastrull och tillsätt löken. Stek på medelvärme i 2-3 minuter tills löken är glansig och mjuk. Häll i vinäger och socker och låt koka ytterligare ett par minuter. Ställ åt sidan att svalna.
  2. Forma fyra stora hamburgare. Smörstek i en het panna tillsammans med rosmarin och vitlök. Salta efter smak.
  3. Lägg sallad på fyra brödskivor, toppa med burgaren. Fortsätt sedan med vinägerlök, pepparrot och några skivor rödlök. Avsluta med en skiva bröd. Servera.
7 oktober 2014

laddar fler recept...

Laddar fler recept...