• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ekenäs hamburgare med vinägerlök

Ekenäs hamburgare med vinägerlök
Foto: Luckyday
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Ekenäs hamburgare med vinägerlök

3 steg att laga

13 ingredienser

Smarriga burgare toppade med lök stekt i vinäger och socker.

Ingredienser

portioner4 portioner

Hamburgare

  • 600 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist rosmarin
  • salt

Vinägerlök

  • 2 vita lökar, hackade
  • 1 msk smör
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk strösocker

Servering

  • 8 skiva surdegsbröd
  • romansallad
  • 1 rödlök, skivad
  • 4 msk färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Börja med vinägerlöken. Smält smör i en kastrull och tillsätt löken. Stek på medelvärme i 2-3 minuter tills löken är glansig och mjuk. Häll i vinäger och socker och låt koka ytterligare ett par minuter. Ställ åt sidan att svalna.
  2. Forma fyra stora hamburgare. Smörstek i en het panna tillsammans med rosmarin och vitlök. Salta efter smak.
  3. Lägg sallad på fyra brödskivor, toppa med burgaren. Fortsätt sedan med vinägerlök, pepparrot och några skivor rödlök. Avsluta med en skiva bröd. Servera.