Tufahije á la Tanja

Tufahije á la Tanja
Foto: TV4

Tufahije á la Tanja

Av: Tanja - Kristianstad

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

60 min

Ugnsbakade äpplen med valnötsfyllning, serveras med glass, grädde, körsbär och toppat med sirap.  

Tufahije a la Tanja
Ugnsbakade äpplen med valnötsfyllning, serveras med glass, grädde, körsbär och toppat med sirap

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 4 äpplen
  • 100 g strösocker
  • 50 g malda valnötter
  • 1 ägg
  • 1 citron, pressad
  • 1 l vatten
  • 2 msk vaniljsocker
  • 25 g margarin

Gör så här

  1. Tvätta, skala och urkärna äpplena ordentligt.
  2. Koka upp vatten med socker, pressad citron och 1 msk vaniljsocker. Lägg i äpplena och koka dem i ca 10 min tills de blir lite mjukare.
  3. Mal ner valnötterna och tillsätt äggvita. Smält margarin och rör ner 1 msk vaniljsocker, blanda sedan ihop det med de malda valnötterna.
  4. Ta ut äpplena ur det kokande vattnet och fyll dem med valnötsfyllningen. Rulla gärna äpplena i hackade valnötter så att de fastnar runt om äpplet.
  5. Sätt dem sedan i en ugnsform och grädda på 180 grader i 15 min. Servera dem med grädde, glass och toppa med ljus sirap.