Take away nudlar

koket.se
Take away nudlar
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Take away nudlar

17 ingredienser

45 m

Den här nudelrätten är perfekt att ta med sig som matlåda eller utflyktsmat.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 buljongtärning
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk sesamolja
  • 4 msk soja
  • 4 kycklingbuljongtärningar
  • 4 tsk chilisås
  • 4 port nudlar
  • 8 dl spenat
  • 4 dl morot, rivna
  • 2 dl groddar (fördelade på portionerna)
  • 8 tsk sesamfrön (2 tsk per portion)
  • 4 msk färsk koriander, hackad
  • 2 limefrukter, skivade
  • vatten, kokande
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp kycklingbuljong och vitlök.
  2. Pochera kycklingen i buljongen till 70 grader i innertemperatur, ca 15-20 minuter.
  3. Ta upp kycklingen och dra isär köttet med en gaffel. Salt och peppra.
  4. Häll i ingredienserna i följande ordning i varje matlåda: 1 msk sesamolja, 1 msk soja, 0,5 kycklingbuljongtärning och 1 tsk chilisås.
  5. Lägg i nudlarna (mosa dem om det behövs för att de ska passa i lådan).
  6. Lägg 2 dl spenat över nudlarna.
  7. Tillsätt 1 dl rivna morötter över spenaten.
  8. Placera en fjärdedel av kycklingen i varje låda.
  9. Fördela groddarna jämnt mellan portionerna.
  10. Strö 2 tsk sesamfrön över varje portion.
  11. Toppa varje låda med 1 msk hackad koriander.
  12. Lägg i en skiva lime i varje låda.
  13. När du är redo att äta häller du i kokande vatten i matlådan tills den når önskad konsistens. Blanda väl och låt stå i några minuter innan du njuter av din perfekta nudelsoppa.