Take away nudlar
Take away nudlar
17 ingredienser
45 m
Den här nudelrätten är perfekt att ta med sig som matlåda eller utflyktsmat.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 1 buljongtärning
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 msk sesamolja
- 4 msk soja
- 4 kycklingbuljongtärningar
- 4 tsk chilisås
- 4 port nudlar
- 8 dl spenat
- 4 dl morot, rivna
- 2 dl groddar (fördelade på portionerna)
- 8 tsk sesamfrön (2 tsk per portion)
- 4 msk färsk koriander, hackad
- 2 limefrukter, skivade
- vatten, kokande
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka upp kycklingbuljong och vitlök.
- Pochera kycklingen i buljongen till 70 grader i innertemperatur, ca 15-20 minuter.
- Ta upp kycklingen och dra isär köttet med en gaffel. Salt och peppra.
- Häll i ingredienserna i följande ordning i varje matlåda: 1 msk sesamolja, 1 msk soja, 0,5 kycklingbuljongtärning och 1 tsk chilisås.
- Lägg i nudlarna (mosa dem om det behövs för att de ska passa i lådan).
- Lägg 2 dl spenat över nudlarna.
- Tillsätt 1 dl rivna morötter över spenaten.
- Placera en fjärdedel av kycklingen i varje låda.
- Fördela groddarna jämnt mellan portionerna.
- Strö 2 tsk sesamfrön över varje portion.
- Toppa varje låda med 1 msk hackad koriander.
- Lägg i en skiva lime i varje låda.
- När du är redo att äta häller du i kokande vatten i matlådan tills den når önskad konsistens. Blanda väl och låt stå i några minuter innan du njuter av din perfekta nudelsoppa.