Tagliatelle med svamp och kål

koket.se
Tagliatelle med svamp och kål
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Tagliatelle med svamp och kål

9 ingredienser

20 m

Färsk pasta är alltid en vinnande rätt! Tillsammans med svamp och kål kan det bli en riktigt lyckad höstmiddag.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 10 blad svartkål
  • 150 g svamp (svart trumpetsvamp eller valfri svamp)
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • smör
  • 400 g färsk tagliatelle, kokt
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 0,5 citron, skalet
  • parmesanost

Gör så här

  1. Rispa svartkålen från den tjocka ådran i mitten. Strimla bladen grovt.
  2. Stek svampen i smör, salta och lägg åt sidan.
  3. Fräs vitlöken i smör och tillsätt kålen.
  4. Tillsätt nykokt pasta, peppra och salta.
  5. Vänd slutligen in citronskal.
  6. Servera rätten toppad med svamp och parmesanost.