Tagliatelle med svamp och kål
Tagliatelle med svamp och kål
9 ingredienser
20 m
Färsk pasta är alltid en vinnande rätt! Tillsammans med svamp och kål kan det bli en riktigt lyckad höstmiddag.
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 10 blad svartkål
- 150 g svamp (svart trumpetsvamp eller valfri svamp)
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- smör
- 400 g färsk tagliatelle, kokt
- salt
- malen svartpeppar
- 0,5 citron, skalet
- parmesanost
Gör så här
- Rispa svartkålen från den tjocka ådran i mitten. Strimla bladen grovt.
- Stek svampen i smör, salta och lägg åt sidan.
- Fräs vitlöken i smör och tillsätt kålen.
- Tillsätt nykokt pasta, peppra och salta.
- Vänd slutligen in citronskal.
- Servera rätten toppad med svamp och parmesanost.