Tagliatelle med ostsås

2 röster
4
Tagliatelle med ostsås
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 0,5 krm riven muskotnöt
  • 1 dl riven ost
  • körsbärstomater
  • oliver
  • 4 portioner pasta

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och späd med mjölk, lite i taget. Koka 5 minuter, krydda med salt, vitpeppar och muskotnöt. Tillsätt osten och låt den smälta ner.
  3. Skålla cocktailtomaterna. Servera pastan med ostsåsen och tomat och oliver.
11 juni 2009

Fler goda recept