Tagliata på ryggbiff

Foto: Tv4
Tagliata på ryggbiff
21 ingredienser
1 h
Tagliata på ryggbiff med cheddargratinerad potatis och aioli är en fullträff till huvudrätt!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Tomater
- 250 g tomat, mixade (små i olika färger)
- olja
- salt
- peppar
Ryggbiff
- 800 g ryggbiff
- salt
- svartpeppar
- 300 g kantareller, smörstekas med salt och peppar
- 1 förp rucolasallad
- 1 dl pumpakärnor, rostade och salta
- 100 g parmesanost
- 2 salladslökar (det gröna)
Potatis
- 1 kg potatis (små)
- 200 g cheddarost
- 1 msk jalapeño, på burk
Aioli
- 3 äggulor
- 3-4 dl rapsolja
- 2 king solo vitlökar
- salt
- svartpeppar
- 1 citron
Gör så här
Tomater
- Värm ugnen till 150 grader.
- Dela tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Strö över salt och lite peppar. Rosta tomaterna i mitten av ugnen i 4 timmar tills de är väl rostade.
Ryggbiff
- Låt köttet vila i rumstemperatur ca 1 timme före tillagning. Krydda med salt och svartpeppar.
- Grilla eller stek köttet i en grill- eller stekpanna ca 4–5 minuter på varje sida tills det når 58 grader i innertemperatur. Låt köttet sedan vila i folie i ca 15 minuter.
- Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Toppa med smörstekta kantareller, tomaterna, rucola och rostade pumpafrön. Hyvla över parmesan.
- Servera med cheddarostpotatis och aioli.
Potatis
- Koka potatisen i ca 12 minuter.
- Lägg upp potatisarna i en ugnsform, smasha dem med en matsked och toppa med cheddarost och inlagd jalapeno.
- Gratinera sedan potatisen i ugnen i 10 minuter på 225 grader.
Aioli
- Separera äggen och häll i 3 äggulor i en torr och ren skål.
- Droppa i oljan i en stråle och vispa kraftigt med elvisp tills den tjocknar
- Smaksätt med pressad vitlök, salt och svartpeppar. Rör ner några droppar citronsaft samt finrivet skal i aiolin.