Tacosallad med avokado och halloumi
Tacosallad med avokado och halloumi
20 ingredienser
30 min
En ny och riktigt god variant på tacosallad. Mjuka tortillabröd steks tillsammans med spiskummin och salt och blir till krispiga tortillachips som serveras med typiska tacogrönsaker som paprika, majs, avokado, koriander och stekt halloumi.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 3 tortillabröd (av majs)
- 3 msk rapsolja
- 0,5 tsk malen spiskummin
- salt
- 1 romansallad
- 2 avokador
- 2 halloumiostar (à 200 g)
- 1 silverlök
- 1 röd paprika
- 200 g körsbärstomater
- 1 burk majs (à ca 160 g)
- 0,5 dl inlagd jalapeño
- 1 kruka färsk koriander, finhackad
Dressing
- 1 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraîche
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 limefrukt, saften
- 1 tsk torkad oregano
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Strimla majstorillan. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i tortillastrimlorna och strö över spiskummin och salt. Stek tills brödet blir krispigt. Lägg över på hushållspapper.
- Strimla salladen och halvera tomaterna. Dela, kärna ur och skiva avokado och paprika. Skala och skär silverlöken tunt. Lägg silverlöken i iskallt vatten.
- Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av och ställ svalt.
- Skär halloumin i bitar. Stek i olivolja tills halloumin har fått fin färg.
- Blanda romansallad, tomater, paprika, avokado, silverlök och majs i en skål. Vänd i tortillastrimlorna och den stekta halloumin.
- Strö över inlagda jalapeños och hackad koriander.
- Servera med dressingen vid sidan om eller blanda salladen med dressingen. Servera genast.