Tacosallad med avokado och halloumi

POPULÄRT
koket.se
Tacosallad med avokado och halloumi
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Tacosallad med avokado och halloumi

20 ingredienser

30 min

En ny och riktigt god variant på tacosallad. Mjuka tortillabröd steks tillsammans med spiskummin och salt och blir till krispiga tortillachips som serveras med typiska tacogrönsaker som paprika, majs, avokado, koriander och stekt halloumi.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 tortillabröd (av majs)
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • salt
  • 1 romansallad
  • 2 avokador
  • 2 halloumiostar (à 200 g)
  • 1 silverlök
  • 1 röd paprika
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 burk majs (à ca 160 g)
  • 0,5 dl inlagd jalapeño
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Strimla majstorillan. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i tortillastrimlorna och strö över spiskummin och salt. Stek tills brödet blir krispigt. Lägg över på hushållspapper.
  2. Strimla salladen och halvera tomaterna. Dela, kärna ur och skiva avokado och paprika. Skala och skär silverlöken tunt. Lägg silverlöken i iskallt vatten.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av och ställ svalt.
  4. Skär halloumin i bitar. Stek i olivolja tills halloumin har fått fin färg.
  5. Blanda romansallad, tomater, paprika, avokado, silverlök och majs i en skål. Vänd i tortillastrimlorna och den stekta halloumin.
  6. Strö över inlagda jalapeños och hackad koriander.
  7. Servera med dressingen vid sidan om eller blanda salladen med dressingen. Servera genast.