Kryddig ryggbiff, rökig chipotlemajonnäs och frisk pico de gallo ger dessa tacos en lyxig twist. Servera med rostad majs och krämig guacamole för den ultimata fredagskänslan.
0,5 tsk torkade anchochili, malen (finns i kryddhyllan)
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
smör, till stekning
rapsolja, till stekning
salt
svartpeppar, nymalen
Rostad majs
160 g majs (avrunnen vikt)
3 msk rapsolja
flingsalt
Guacamole
3 avokador, mogna
1 jalapeño, stor
0,5 limefrukt, saften
salt
Chipotlemajonnäs
1,5 dl majonnäs
1 msk chipotlepasta
Pico de gallo
3 kvisttomater
1 rödlök
0,5 kruka färsk koriander
1 limefrukt, saften
salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Blanda samman anchochili, lökpulver och vitlökspulver. Rubba in i köttet och låt dra ca 20 minuter.
Rostad majs
Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Stek majsen gyllene tills det poppar i pannan och salta sedan ordentligt.
Guacamole
Mosa ihop guacamolen och ha i finhackad jalapeno och limesaft. Salta lätt och ställ svalt.
Chipotlemajonnäs
Vänd ihop chipotlemajonnäsen och lägg i en spritspåse i kylskåpet.
Pico de gallo
Finhacka tomat, rödlök och koriander. Lägg i en skål och pressa över lime. Salta ordentligt och vänd ihop. Smaka av.
Stekt ryggbiff
Hetta upp en stekpanna med smör och lite rapsolja. Stek köttet till en innertemperatur på 54 grader. Salta och peppra. Låt vila och skär sedan upp i tunna skivor.
Servering
Stek tortillabrödet i lite olja innan servering och preppa dina tacos med kött, pico de gallo, guacamole, chipotlemajonnäs och rostad majs. Ät och njut!