Zeinas tacopaj med paprika
Zeinas tacopaj med paprika
21 ingredienser
1 h
En perfekt middagspaj fylld med tacokryddad köttfärs, crème fraiche och ost som garanterat kommer gå hem hos hela familjen. Den hemgjorda tacokryddan ger en stor sats, det som blir över går fint att spara till kommande tacomiddagar.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 2 msk vatten, kallt
- 0,5 tsk salt
Fyllning
- 500 nötfärs
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 förp krossade tomater (á 400 g)
- 2 msk taco kryddmix (egen blandning, se nedan)
- olja, till stekning
Topping
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl riven ost
Tacokrydda
- 0,25 dl vitlökspulver
- 0,25 dl lökpulver
- 0,5 dl oregano
- 0,5 dl malen spiskummin
- 0,5 dl paprikapulver
- 0,5 dl örtsalt
- 1 msk svartpeppar
- 1-2 msk cayennepeppar
- 2 msk malen koriander
Gör så här
Tacokrydda
- Blanda ihop alla ingredienser väl. Förvara i burk med tätslutande lock.
Pajdeg
- Nyp ihop mjöl och smör i en bunke. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform, låt degen komma över pajformens kant och vik ner den (det hindrar den från att krympa ihop under gräddningen). Nagga pajdegen med en gaffel och låt stå i
- kylskåpet ca 30 minuter.
Fyllning
- Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i ca 7 minuter.
- Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
- Stek löken mjuk i olja i en stekpanna. Ha i paprikan och låt den fräsa med någon minut. Tillsätt färsen och stek lite till.
- Blanda i tacokrydda och krossade tomater. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 10-15 minuter.
- Häll färssåsen i det förgräddade pajskalet.
- Blanda ihop crème fraiche och riven ost. Bred blandningen över färsen.
- Baka pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.