Tacoglass

22 röster
20 m
4
Tacoglass
Foto: Camilla Hamid

Stekta tortillabröd som är doppade i socker och kardemumma blir perfekta skal att fylla med glass till fikat! Riktigt festligt och gott.

20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 tortillabröd (den mindre storleken)
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk malen kardemumma
  • glass, av valfri sort

Hallonsås

  • 100 g frysta hallon
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 citron, saften

Gör så här

  1. Stek tortillabröden gyllene i smör på medelvärme på båda sidorna. Böj dem till tacoskal medan de fortfarande är varma.
  2. Blanda strösocker och kardemumma i en djup tallrik och vänd dina tacoskal i dem medan de fortfarande är varma.
  3. Låt tacoskalen svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  4. Lägg alla ingredienser till hallonsåsen en kastrull och koka upp under omrörning tills hallonen mjuknat men fortfarande är hela.
  5. När hallonsåsen svalnat fyller du dina tacoskal med glass och hallonsås och serverar direkt.
21 juli 2019