Tacoglass

18 röster
20 m
4
Tacoglass
Foto: Camilla Hamid

Stekta tortillabröd som är doppade i socker och kardemumma blir perfekta skal att fylla med glass till fikat! Riktigt festligt och gott.

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 4 tortillabröd (den mindre storleken)
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kardemumma, mald
  • glass, av valfri sort

Hallonsås

  • 100 g frysta hallon
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 citron, saften
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Stek tortillabröden gyllene i smör på medelvärme på båda sidorna. Böj dem till tacoskal medan de fortfarande är varma.
  2. Blanda strösocker och kardemumma i en djup tallrik och vänd dina tacoskal i dem medan de fortfarande är varma.
  3. Låt tacoskalen svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  4. Lägg alla ingredienser till hallonsåsen en kastrull och koka upp under omrörning tills hallonen mjuknat men fortfarande är hela.
  5. När hallonsåsen svalnat fyller du dina tacoskal med glass och hallonsås och serverar direkt.
21 juli 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...