Taco med hemgjord tacokrydda och tomatsalsa

koket.se
Taco med hemgjord tacokrydda och tomatsalsa
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Taco med hemgjord tacokrydda och tomatsalsa

21 ingredienser

30 min

Tom pimpar vardagstacon och kryddar färsen med en egen kryddblandning. Tacofärsen serveras i mjuka tortillabröd tillsammans med avokado, en lätt rökig och chilikryddad tomatsalsa samt crème fraiche.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 tortillabröd

Tacofärs

  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 dl ljus öl
  • salt, till stekning
  • peppar, till stekning
  • olja, till stekning

Tomatsalsa

  • 4 tomater
  • 0,5 rödlök
  • ev 1 msk chipotlepasta
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 kruka koriander, hackad
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 1 msk olivolja

Övrigt

  • 2 avokador, delade i klyftor
  • 0,5 kruka koriander
  • crème fraîche, ev i spritspåse

Gör så här

Tacofärs

  1. Stek färsen med kryddorna till den fått fin färg. Häll i ölen och låt koka in. Smaka av med salt och peppar.

Tomatsalsa

  1. Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka rödlöken. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Dela, kärna ur och gröp ut avokadoköttet. Skär i klyftor. Stek tortillabröden i en het och torr stekpanna.
  2. Fyll bröden med färs, tomatsalsa och avokado. Ringla över crème fraiche och garnera med koriander. Servera genast!