Taco med hemgjord tacokrydda och tomatsalsa

16 röster
30 min
4

Tom pimpar vardagstacon och kryddar färsen med en egen kryddblandning. Tacofärsen serveras i mjuka tortillabröd tillsammans med avokado, en lätt rökig och chilikryddad tomatsalsa samt crème fraiche. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 tortillabröd

Tacofärs

  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 dl ljus öl
  • salt, peppar och olja till stekning

Tomatsalsa

  • 4 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 msk chipotlepasta (kan uteslutas)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 kruka koriander, hackad
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 msk olivolja

Övrigt

  • 2 avokado, delade i klyftor
  • 0,5 kruka koriander
  • crème fraiche (ev i spritspåse)

Gör så här

  1. Tacofärs
    Stek färsen med kryddorna till den fått fin färg. Häll i ölen och låt koka in. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tomatsalsa
    Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka rödlöken. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Servering
    Dela, kärna ur och gröp ut avokadoköttet. Skär i klyftor. Stek tortillabröden i en het och torr stekpanna.
  4. Fyll bröden med färs, tomatsalsa och avokado. Ringla över crème fraiche och garnera med koriander. Servera genast!
16 februari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...