Sweet potato casserole

Sweet potato casserole

Av: Germaine Thomas

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

1 h

Den här läckra kakan med sötpotatis, marshmallows och kanel är en riktigt god dessert att bjuda på!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 5 sötpotatisar, skivade (stora)
  • 50 g smör
  • 100 g farinsocker
  • 3 msk apelsinjuice
  • ca 1 krm malen kanel
  • 1 förp marshmallows (mini)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg sötpotatisen i en stor kastrull med vatten som täcker. Koka upp och koka tills sötpotatisen är mjuk, cirka 15 minuter. Stäng av värmen, häll av vattnet och mosa potatisen lätt.
  3. Lägg sötpotatisen i en stor skål och använd gärna en elektrisk mixer för att blanda i smör, farinsocker, apelsinjuice och kanel. Häll ut i en 33 x 23 x 5 cm bakplåt. Toppa med mini-marshmallows.
  4. Baka i 25-30 minuter i den förvärmda ugnen, eller tills den är uppvärmd och marshmallows är puffade och gyllenbruna.