Burmesisk kycklinggryta

Burmesisk kycklinggryta
Foto: Tv4

Burmesisk kycklinggryta

Av: Urban Kvarnefält

Från: Sveriges mästerkock

22 ingredienser

Kaukswe - en kryddig burmesisk gryta med kyckling och äggnudlar.

Se fler recept från Sveriges mästerkock

Ingredienser

portioner
  • 1 hel kyckling, styckad i mindre bitar med ben, utan skinn
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 bit färsk ingefära, skalad och finhackad
  • olja, till stekning
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk korianderfrö, lättstötta
  • 5-7 hela nejlikor
  • 2 kanelstänger
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1-2 dl vatten
  • 1 förp kokosmjölk
  • 1 citron, saften
  • 1-2 msk fisksås
  • salt

Till servering

  • 4 msk jordnötter, grovhackade
  • purjolök, strimlad
  • färsk koriander
  • 1 ägg, hårdkokt och rivet
  • äggnudlar, kokta

Gör så här

  1. Stek kyckling, lök, vitlök och ingefära i olja utan att det tar färg några minuter.
  2. Tillsätt kryddor och vatten.
  3. Låt koka ihop några minuter.
  4. Häll på kokosmjölk och låt koka ca 35 minuter under lock.
  5. Smaka av med citronsaft, fisksås och salt.
  6. Koka nudlar och lägg i en skål.
  7. Lägg på kycklinggrytan och garnera med jordnötter, purjolök, koriander och rivet ägg.