Flundrerygg med morotspesto

Foto: Tv4
Flundrerygg med morotspesto
14 ingredienser
30 min
Panerad, smörstekt flundra som serveras med potatismos och morotspesto från Widegrens gård.
Ingredienser
potatismos
- 500 g Blue Bell potatis
- 2 msk smör
- 0,5 dl mjölk
- 2 salladslökar, skivade
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
flundra
- 4 flundreryggfiléer
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar, krossad
- 1 msk smör
Garnering
- 4 msk morotspesto
- 100 g smör, skirat
- morotssallad
Gör så här
Potatismos
- Koka potatis med skal i saltat vatten i cirka 15-20 minuter, tills den blivit mjuk.
- Mosa potatisen, tillsätt smör, mjölk, salladslök, salt och peppar och rör om.
Flundra
- Blanda mjöl, salt och peppar i en form.
- Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen.
- Smält smöret i en stekpanna. Stek filéerna på medelhög värme, i cirka 2 minuter per sida, tills de blivit gyllenbruna.
- Lägg morotspesto ovanpå filéerna strax innan servering.
- Servera flundrefiléerna med potatismos, skirat smör och en morotssallad.