Senapspestofyllda oxrullader

Foto: TV4
Senapspestofyllda oxrullader
12 ingredienser
50 min
Portvinskokta- och senapspestofyllda oxrullader med mandelpotatisduchesse.
Ingredienser
Oxrullader
- 2 msk olivolja
- 8 skivor lövbiff av ox-innanlår
- 3 dl rött portvin
- 3 dl oxbuljong
- 2 dl grädde
- 8 msk senapspesto
Mandelpotatisduchesse
- 8 mandelpotatisar
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 äggulor
- 100 g ost, riven
Gör så här
Oxrullader
- Bred rikligt med senapspesto på lövbiffsskivorna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Bryn hastigt på hög värme tills de får lite färg.
- Lägg över rulladerna i en gryta, häll på portvin och buljong och låt sjuda på svag värme i cirka 30-40 minuter.
- Ta upp rulladerna. Låt portvin och buljong koka i cirka 5 minuter.
- Tillsätt grädde och låt koka upp.
Mandelpotatisduchesse
- Koka potatis i saltat vatten i cirka 20 minuter, tills den blivit mjuk.
- Häll av vattnet och krydda med salt och peppar.
- Tillsätt smör, äggulor och grädde och vispa till mos.
- Lägg mos i en spritspåse med stor tyll. Spritsa ut duchesstoppar på en bakplåtspappersbeklädd plåt.
- Strö ost över topparna och griljera dem i ugnen i 225 grader tills de fått en gyllenbrun färg.
- Servera oxrulladerna med duchesserna, portvinssåsen och inlagda grönsaker.