Tuppfilé med råraka

2 röster
40 min
4

Tuppfilé med råraka och Orelundsmix.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Tuppfilé

  • 2 tuppbröstfiléer
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Rårakor

  • 6 potatisar
  • 4 salladslökar, finhackade
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g ost, riven
  • 100 g ruccolasallad
  • 6 msk pesto
  • 1 tomat, hackad
  • 1 förp Orelundsmix
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tuppfilé
    Bryn tuppbröstfiléerna i smör i cirka 2 minuter per sida.
  2. Lägg över filéerna i en ugnsform och ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, tills de är färdiga.
  3. Rårakor
    Skala potatisarna och riv dem grovt. Blanda i en stor skål med lök, salt och peppar.
  4. Smält smör och olja i en stor panna på spisen.
  5. Forma potatissmeten till medelstora plättar.
  6. Stek dem i cirka 2-3 minuter per sida, så att de blir krispiga och genomstekta.
  7. Lägg ihop plättarna två och två, med ost ruccola och pesto mellan. Toppa med den hackade tomaten.
  8. Skär upp tuppfiléerna och servera dem med rårakorna och Orelundsmixen.
27 november 2012

Laddar fler recept...