Havtornssås, rösti och selleripuré till choklad-och chilikorv

1 röst
4

Gudmundsgården serverar sin egenproducerade choklad- och chilikorv med havtornssås, rösti och selleripuré.

Visa mer
4

Du behöver

Selleripuré

  • 800 g stjälkselleri
  • 100 g gul lök
  • 40 g matfett
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 dl ajvar relish
  • salt
  • vitpeppar

Havtornsås med ingefära

  • 500 g frysta havtorn
  • 50 g inlagd ingefära
  • 5 cl sockerbetssirap
  • 2 dl vispgrädde 40 %

Rösti

  • 1 kg potatis (t ex Annabelle, Asterix)
  • 150 g gul lök
  • 2 ägg
  • 5 g salt
  • matfett, till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Selleripuré
    Skala och skär sellerin i mindre bitar, hacka löken fint. Stek sellerin i matfett till fin färg och tillsätt sedan löken.
  2. Tillsätt buljongen och koka sellerin mjuk på låg värme.
  3. Sila av vätskan och mixa med stavmixer. Tillsätt grädde till rätt konsistens och smaka av med ajvar, salt och peppar.
  4. Havtornsås med ingefära
    Koka ihop havtornen tillsammans med ingefäran. Låt koka i 10 minuter.
  5. Sila såsen och smaka av med sockerbetssirap och låt svalna. Vispa grädden fluffig och blanda upp med havtornssåsen.
  6. Rösti
    Skala och riv potatisen och krama ur vätskan.
  7. Hacka löken fint och blanda ihop alla ingredienser.
  8. Stek potatiskakorna i matfett och servera.

Laddar fler recept...