Pasta pesto med mozzarella

Foto: TV4
Pasta pesto med mozzarella
13 ingredienser
30 min
Pasta med mozzarella, lufttorkat kött, rostad paprika och pesto.
Ingredienser
Pesto
- 1 kruka basilika
- 1,5 dl rapsolja
- 1 klyfta vitlök
- 1,5 tsk vitvinsvinäger
- 5 msk lagrad, nyriven ost
- 6 msk solroskärnor
- salt
- malen svartpeppar
Pasta
- 600 g färsk tagliatelle
- 2 röda paprikor
- 2 msk rapsolja
- 6 mozzarellaostar
- 100 g lufttorkat kött, i tunna skivor
Gör så här
Pesto
- Lägg bladen från basilikan i en mixer och häll i 1 dl av oljan. Mixa till en grön sås.
- Tillsätt vitlök, vitvinsvinäger, ost och solrosfrön. Mixa till en slät struktur. Smaka av med salt och peppar.
Pasta
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kärna ur och dela paprikan i 2x2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnsform. Ringla rapsolja över och sätt in dem i ugnen i cirka 20 minuter.
- Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningar på paketet.
- Tärna mozzarellan grovt.
- Strimla det lufttorkade köttet
- Lägg upp tagliatellen, strö över mozzarellan, paprikan och det lufttorkade köttet och klicka ut peston.