Ställ bunken i ett vattenbad och kontrollera att temperaturen inte överstiger 90 grader (då koagulerar äggmassan). Vispa kraftigt, gärna med elvisp tills temperaturen är 40-45 grader.
Vispa därefter ca 10 minuter tills smeten har svalnat och blivit ljus och porös. Vispa inte på för hög hastighet då tappar massan volym.
Sikta i mjölet och blanda i det smälta smöret. Vänd samman allt försiktigt med en slickepott.
Häll i smörad tårtform (ca 24 cm i diameter) och grädda på 190 grader, ca 20-30 minuter . Stjälp upp och låt svalna på plåt.
Kolakräm
Sjud socker, grädde och äggula till 85 grader.
Blanda i choklad och smör, sjud i 85-90 grader ca 5 min.
Servering
Börja med botten, bred på kolakräm och spritsa sedan med vispgrädde smaksatt med lite av kolakrämen och dekorera med riven vit choklad