• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Svensk smörgåsfrukost

Svensk smörgåsfrukost
Foto: Tv4
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Svensk smörgåsfrukost

5 steg att laga

12 ingredienser

Klassisk svensk frukost med rågbröd som toppas med olika pålägg. 

Ingredienser

Ägg och svenska ansjovis:

  • 4 skiva rågbröd
  • 2 msk smör
  • 4 ägg
  • 4-8 ansjovisfiléer
  • 2-3 rädisor, skivade

Svensk kaviarpasta:

  • 4 skiva rågbröd
  • 2 msk smör
  • 8 msk kaviar

Leverpâté och syltad gurka:

  • 4 skiva rågbröd
  • 2 msk smör
  • 170-220 g leverpastej
  • 8-12 inlagda gurkor

Gör så här

  1. Ägg och svenska ansjovis
    Koka äggen i vatten i 6 minuter. Kyl sedan ned i isvatten.
  2. Bre lite smör på brödet och skala äggen.
  3. Toppa brödet med ägg, anjovis och rädisor.
  4. Svensk kaviar
    Bre lite smör på brödet och bred på "kaviar".
  5. Leverpastej och inlagd gurka
    Bre lite smör på brödet och topp med leverpastej och gurka.