Svartrissallad med stekt pak choi och tahinisås

4 röster
1 h 15 m
4

En sallad med svartris, stekt pak choi och tahinisås blir en fräsch och smakrik rätt att servera till helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 h 15 m
4
4 portioner

Du behöver

Svartrissallad

  • 3 dl svart ris
  • 1 röd paprika
  • 1 mango
  • 2 avokador
  • 1 limefrukt
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl färsk koriander

Pak choi

  • 600 g pak choi [4 st]
  • 25 g smör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk olja (ev. sesamolja)

Tahinisås

  • 2 msk tahinipasta
  • 1 dl vatten
  • 1 limefrukt
  • 1 msk agavesirap
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 dl cashewnötter
  • 0,5 dl färsk koriander, hackad

Sojadressing

  • 0,5 dl tamarisoja
  • 1,5 msk färsk ingefära, riven
  • 0,25 röd chilifrukt
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk agavesirap

Gör så här

  1. Svartrissallad
    Koka 3 dl svartris i 6 dl vatten cirka 45 minuter och låt svalna.
  2. Dela paprikan i bitar och stek eller värm paprikan i ugnen tills den är mjuk, cirka 10 minuter.
  3. Tärna mangon. Blanda paprikan och mangon med det svalnade riset.
  4. Skär avokadon i skivor. Dela limen i klyftor.
  5. Lägg upp risblandningen med avokadon och lime. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna och salta. Strö dem över riset. Toppa med koriandern.
  6. Pak choi
    Putsa och skölj pak choi. Torka med kökshandduk. Dela pak choi på längden. Stek i stekpanna i smöret några minuter tills den fått fin färg.
  7. Häll på soja och olja. Lägg ett lock över stekpannan för att låta pak choien ångas tills den är mjuk, cirka 5 minuter.
  8. Tahinisås
    Mixa samtliga ingredienser förutom koriandern till en slät vätska. Blanda sedan i den hackade koriandern. Ringla såsen över riset och pak choi.
  9. Sojadressing
    Blanda samtliga ingredienser i en skål. Häll över avokadon.
12 december 2019