• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Svartkålschips, Dante Zias recept

6 röster
20 m
Svartkålschips
Foto: Tv4
20 m

Du behöver

  • 300 g svartkål
  • 50 g smör
  • salt

Gör så här

  1. Skölj kålen skär av bladen från stjälkarna. Dela bladen sedan i 7-8 cm långa bitar.
  2. Smält smör i en stekpanna. När smöret “tystnat” lägger du i svartkålsbladen i stekpannan.
  3. Om temperaturen är rätt ska det knastra och “explodera” från svartkålen. Låt svartkålen få lite färg på båda sidorna. Salta rejält!
  4. Placera svartkålen på hushållspapper så att en del av fettet försvinner från bladen.
  5. Placera dem sedan på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugn på 150 grader i ca 10 minuter, eller tills svartkålsbladen är torra och krispiga. Detta varierar från ugn till ugn, så var observant!
1 december 2018