Svartkål- och gurksallad med hasselnötsdressing

POPULÄRT
Svartkål- och gurksallad med hasselnötsdressing
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Svartkål- och gurksallad med hasselnötsdressing

17

5 steg att laga

8 ingredienser

20 m

Sallad med svartkål och gurka som serveras med en hasselnötsdressing är både enkelt, fräsch och gott. Perfekt tillbehör till helgens härliga middag.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 100 g svartkål
  • 1 gurka
  • 3 msk hasselnötssmör
  • 0,5 dl majonnäs (gärna hemgjord)
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 bananschalottenlök, finhackad
  • 0,5 citron
  • salt
  • 0,5 dl hasselnötter, hackade och rostade

Gör så här

  1. Dra av kålen från stammen och skala gurkan.
  2. Vispa ihop en dressing av hasselnötssmör, majonnäs och crème fraiche i en stor bunke.
  3. Sväng runt kål, gurka och finhackad lök i bunken så de blir täckta av dressingen.
  4. Smaka av med citron och salt.
  5. Servera salladen toppad med hasselnötter.