Svartkål- och gurksallad med hasselnötsdressing

POPULÄRT
Svartkål- och gurksallad med hasselnötsdressing
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Svartkål- och gurksallad med hasselnötsdressing

17

5 steg att laga

8 ingredienser

20 m

Sallad med svartkål och gurka som serveras med en hasselnötsdressing är både enkelt, fräsch och gott. Perfekt tillbehör till helgens härliga middag.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 100 g svartkål
  • 1 gurka
  • 3 msk hasselnötssmör
  • 0,5 dl majonnäs (gärna hemgjord)
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 bananschalottenlök, finhackad
  • 0,5 citron
  • salt
  • 0,5 dl hasselnötter, hackade och rostade

Gör så här

  1. Dra av kålen från stammen och skala gurkan.
  2. Vispa ihop en dressing av hasselnötssmör, majonnäs och crème fraiche i en stor bunke.
  3. Sväng runt kål, gurka och finhackad lök i bunken så de blir täckta av dressingen.
  4. Smaka av med citron och salt.
  5. Servera salladen toppad med hasselnötter.
TIPS!
läs mer
Zucchinifritters med halloumi

Gröna vardagstips!

60 vegorecept under 30 minuter

Läs mer