Japansk kålsallad
Hyvla kålen tunt med en mandolin eller osthyvel. Lägg i isvatten så det blir riktigt krispigt, det tar minst 5-10 minuter. Låt sedan droppa av väl i durkslag.
Medan kålen ligger i vattenbad så blanda ihop övriga ingredienser till kålsalladen till en dressing. Ställ åt sidan.
Svampyakiniku
Riv ostronskivlingen med händerna till långa strimlor, ca 2 cm breda.
Finhacka vitlök och ingefära. Skär salladslöken grovt.
Hetta upp en stekpanna tills den ryker. Stek svampen i generöst med olja till den är lite brynt. Lägg salladslöken, vitlöken och ingefäran i pannan och låt steka med i 1 minut. Häll på soja, mirin och sake och låt steka in i svampen.
Lägg den krispiga kålen i en skål och ringla dressingen över.
Servering
Servera svampyakinikun med ris, kålsallad och stekt ägg. Strö över hackad persilja.
Glöm inte att matsortera skal från lök, vitlök och ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av din vegetariska yakiniku. /Köket-redaktionen