Svamprisotto med citron- och rosmarinkyckling

koket.se
Svamprisotto med citron- och rosmarinkyckling
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Svamprisotto med citron- och rosmarinkyckling

8 ingredienser

40 min

Det här är en extra lättlagad risotto då den görs på en färdig mix smaksatt med torkad karljohansvamp. Till den krämiga risotton serveras citron- och rosmarinkyckling samt generöst med parmesan och rucola. En fullträff i middag som passar lika bra att servera mitt i veckan som på helgen.

Se Catarina König laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp risottomix, med karljohansvamp (à 210 g)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5-1 kruka rosmarin
  • 2 citroner, citronsaft
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 portabellosvamp

Topping

  • 65 g rucolasallad
  • 50 g parmesanost, hyvlad eller riven

Gör så här

  1. Koka risotton enligt anvisning på paketet.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om.
  4. Finhacka rosmarinen (bladen). Gnid in filéerna med rosmarin runt om.
  5. Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna så att den får färg runtom.
  6. Pressa över citronsaft och låt bubbla ihop.
  7. Lägg över kycklingfiléerna i en ugnsform och häll citronsåsen över. Ställ in i ugnen och låt gå tills kycklingens innertemperatur är 70 grader.
  8. Skär portabellosvampen i tunna skivor. Stek den hastigt i olivolja, salta.
  9. Låt kycklingen vila ca 3-4 minuter efter att den varit i ugnen, då stiger innertemperaturen till 72 grader.
  10. Skär sedan filéerna snyggt i skivor på snedden.
  11. Lägg upp risotto på tallrikar. Toppa med skivad kyckling, rucola, riven parmesan och stekt portabello.