Svamprisotto med citron- och rosmarinkyckling
Svamprisotto med citron- och rosmarinkyckling
8 ingredienser
40 min
Det här är en extra lättlagad risotto då den görs på en färdig mix smaksatt med torkad karljohansvamp. Till den krämiga risotton serveras citron- och rosmarinkyckling samt generöst med parmesan och rucola. En fullträff i middag som passar lika bra att servera mitt i veckan som på helgen.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 1 förp risottomix, med karljohansvamp (à 210 g)
- 4 kycklingfiléer
- 0,5-1 kruka rosmarin
- 2 citroner, citronsaft
- 0,5 dl olivolja
- 1 portabellosvamp
Topping
- 65 g rucolasallad
- 50 g parmesanost, hyvlad eller riven
Gör så här
- Koka risotton enligt anvisning på paketet.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Salta och peppra kycklingfiléerna runt om.
- Finhacka rosmarinen (bladen). Gnid in filéerna med rosmarin runt om.
- Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna så att den får färg runtom.
- Pressa över citronsaft och låt bubbla ihop.
- Lägg över kycklingfiléerna i en ugnsform och häll citronsåsen över. Ställ in i ugnen och låt gå tills kycklingens innertemperatur är 70 grader.
- Skär portabellosvampen i tunna skivor. Stek den hastigt i olivolja, salta.
- Låt kycklingen vila ca 3-4 minuter efter att den varit i ugnen, då stiger innertemperaturen till 72 grader.
- Skär sedan filéerna snyggt i skivor på snedden.
- Lägg upp risotto på tallrikar. Toppa med skivad kyckling, rucola, riven parmesan och stekt portabello.