Suspiro limemo

Suspiro limemo
Foto: TV4

Suspiro limemo

3

6 steg att laga

6 ingredienser

Dessert i glas med en kräm gjord på kondenserad mjölk smaksatt med mandel och toppad med portvinsmaräng. Desserten ska serveras kall.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 1 burk kondenserad mjölk osötad
  • 0,5 burk kondenserad mjölk sötad
  • 4 äggulor
  • mandelessens

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl portvin

Gör så här

  1. Blanda ihop de osötad och sötad kondenserad mjölk (spara ½ dl för att blanda i efter äggulorna).
  2. Häll i en kastrull och koka på svag värme under konstant omrörning, rör om men den slickepott.
  3. Blanda resterande kondenserad mjölk med äggulorna. Häll äggblandningen, lite i taget, i mjölken som du har kokat. Det ska bli en tjock konsistens.
  4. Koka portvin med 1 dl socker tills det reducerat ner och fått en tjock konsistens.
  5. Vispa äggvitorna med resterande strösocker till en fast maräng. Vispa i portvinsreduktionen, lite i taget.
  6. Servera krämen i små glas. Toppa med portvinsmaräng.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Hälsosam nystart!

6 smarta tips för att hitta motivationen

Läs mer