Supersnabba vitlöksnudlar med broccoli

58 röster
20 min
4

Superlätt och rekordsnabb nudelrätt med krispig broccoli som stekts i massor av vitlök. 

Tips! Byt ostronsåsen mot hoisinsås så blir rätten vego. 

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g äggnudlar
  • 500 g färsk broccoli
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 msk neutral rapsolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 dl ostronsås, eller hoisin om man vill ha en helt grön middag
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk pinjenötter

Gör så här

  1. Koka nudlarna en minut kortare än anvisningen på förpackningen. De ska vara riktigt al dente. Skölj i iskallt vatten så tillagningen avstannar.
  2. Plocka broccolibuketterna och dela dem i mindre munsbitar. Skala stjälken och skär i små bitar. Skiva vitlöken tunt.
  3. Stek vitlöken i rapsoljan i en stor stekpanna tillsammans med chiliflakes och broccoli på hög värme tills vitlöken är gyllene och broccolin lite brynt.
  4. Blanda ostronsås, soja och sesamolja. Häll i pannan och låt fräsa i 30 sekunder under omrörning.
  5. Vänd ner nudlarna i pannan. Blanda väl och låt nudlarna bli varma i pannan i en minut. Smaka av med ev mer soja, strö på pinjenötter och servera genast.
13 oktober 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept