Supersnabba vitlöksnudlar med broccoli
Supersnabba vitlöksnudlar med broccoli
9 ingredienser
20 min
Superlätt och rekordsnabb nudelrätt med krispig broccoli som stekts i massor av vitlök.
Tips! Byt ostronsåsen mot hoisinsås så blir rätten vego.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 400 g äggnudlar
- 500 g broccoli
- 4 klyftor vitlök
- 3 msk neutral rapsolja
- 1 krm chiliflakes
- 1 dl ostronsås om man vill ha en helt grön middag (eller hoisin)
- 2 msk japansk soja
- 2 msk sesamolja
- 4 msk pinjenötter
Gör så här
- Koka nudlarna en minut kortare än anvisningen på förpackningen. De ska vara riktigt al dente. Skölj i iskallt vatten så tillagningen avstannar.
- Plocka broccolibuketterna och dela dem i mindre munsbitar. Skala stjälken och skär i små bitar. Skiva vitlöken tunt.
- Stek vitlöken i rapsoljan i en stor stekpanna tillsammans med chiliflakes och broccoli på hög värme tills vitlöken är gyllene och broccolin lite brynt.
- Blanda ostronsås, soja och sesamolja. Häll i pannan och låt fräsa i 30 sekunder under omrörning.
- Vänd ner nudlarna i pannan. Blanda väl och låt nudlarna bli varma i pannan i en minut. Smaka av med ev mer soja, strö på pinjenötter och servera genast.