Strömmingslåda med kaviargrädde

Strömmingslåda med kaviargrädde
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Strömmingslåda med kaviargrädde

8 ingredienser

En läcker och lättlagad klassisk strömming.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg strömming, orensad (eller 600 g rensad)
  • salt
  • 1-1,5 dl dill, hackad
  • 1-1,5 dl persilja, hackad
  • 1-1,5 dl gräslök, hackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5-1 förp kaviar
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rensa fisken och tag bort ryggbenet. Lägg ut filéerna med köttsidan upp på en bräda. Salta.
  2. Smöra en ugnsform lätt. Blanda det kryddgröna och lägg hälften i botten på formen. Rulla fisken och lägg den tätt i formen. Täck med resten av det gröna. Vispa grädden och smaksätt med kaviar. Slå den över fisken och se till att den rinner ner emellan.
  3. Grädda lådan mitt i ugnen 15-20 minuter och servera med nykokt potatis.