Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan

Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan
Foto: TV4

Det här är en lättlagad rätt som även går snabbt att göra. Kanske en typisk efter jobbet middag? Servera med pressad potatis, kokt ris eller pasta.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 600 g lövbiff
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • 1 gul lök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor

Till servering:

  • parmesanost

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Fräs den sakta guldgul i smöret. Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in. Häll på vinet och buljongen och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Lått puttra sakta under lock medan köttet steks.
  3. Skär lövbiffen i strimlor. Bryn den i smör och krydda med salt och peppar. Sila såsen över köttet, låt alltsammans få ett uppkok och flaga parmesanost över före servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept