Strimlad biff med svamp

Strimlad biff med svamp
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Strimlad biff med svamp

16

3 steg att laga

10 ingredienser

En god och krämig rätt som går snabbt att laga. Kokt ris, potatis eller pasta passar bra till.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g ryggbiff
  • 200 g kantareller
  • 1 gul lök
  • smör, till stekning
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar

Till dekoration:

  • några blad färsk basilika

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint, skär biffen i strimlor, ansa svampen och skär den i mindre bitar. Bryn lök, kött och svamp var för sig i smör i en stekpanna, krydda med salt och vitpeppar.
  2. Lägg över löken i en gryta, pudra över vetemjölet och rör om. Sätt grytan på värme och rör ner mjölk och crème fraiche, lite i taget. Tillsätt svampen och låt puttra på svag värme i 5 minuter. Krydda med salt och malen vitpeppar.
  3. Strimla den färska basilikan. Lägg upp biffen på varmt serveringsfat och häll stuvningen över. Dekorera med strimlad basilika.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon - surdegsbrod

Bakmaskin, assistent eller matberedare?

Vad är bäst till brödbaket - Elon tipsar!

Läs mer