Storpizza med ansjovis

Storpizza med ansjovis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Storpizza med ansjovis

12 ingredienser

Ät den i stora bitar med en sallad eller skär den i små munsbitar till drinken. Tomatsåsen kan du köpa färdig, handeln har mängder med kryddningar att erbjuda. Och vill du inte ha musslor med räcker det med att ta lite extra ansjovis.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp pizzamix, till stor pizza

Tomatsås:

  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika

Pålägg:

  • 1 ask ansjovisfilé [125 g]
  • 1 förp musslor i vatten
  • 3-4 tomater, skivade
  • svarta oliver, skivade
  • ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Fräs löken till såsen med olivoljan en kort stund. Blanda i allt till såsen och koka sakta utan lock tills den tjocknar.
  3. 3.
  4. Gör i ordning degen enligt anvisningarna och jäs den.
  5. Kavla ut degen stor nog att täcka en plåt.
  6. Bred såsen över, lägg på pålägget, avrunnet, och strö sist på osten. Grädda klart mitt i ugnen 15-20 min.